Volkswagen празнува премиерата на новия Tiguan. Кога да го очакваме в България?

19.09.2023
  • По-дълъг с 3 см и с по-просторен багажник от 37 литра в сравнение със своя предшественик
  • Наличен във версия Plug-in хибрид, с до 100 км електрически пробег
  • Експресивен дизайн и подобрена аеродинамика
  • Ново поколение кокпит и инфотейнмънт система
Новият Tiguan 2024

Volkswagen е един от водещите производители на автомобили в света и винаги се стреми да предложи най-новите технологии и иновации на своите клиенти. Един от най-популярните модели на марката е Tiguan, с продадени над 7.5 милиона автомобила от 2007 година насам. Днес Volkswagen празнува премиерата на третото поколение на Tiguan. В новата си версия, Tiguan се очаква да предложи множество подобрения и нововъведения, които ще го направят още по-привлекателен за потребителите.


Какво ново да очакваме?

Според източниците, новият Volkswagen Tiguan ще бъде представен през първото тримесечие на 2024 година. Това е голямо събитие за всички фенове на марката, които с нетърпение очакват да видят какви са подобренията в новата версия на модела.Той ще бъде базиран на преработената модулна платформа MQB evo, която предлага по-високо ниво на ефективност и комфорт. Това ще позволи на автомобила да бъде по-голям и по-удобен, с много по-добра цифрова интеграция.

Привлекателен дизайн и асистиращи системи

Външният дизайн на новия Tiguan ще бъде напълно променен, за да отразява съвременните тенденции в автомобилната индустрия. Очаква се автомобилът да има по-гладки и кръгли форми, както и напълно преработена предна част. Тези нови елементи на дизайна ще придадат на Tiguan по-модерен и спортен вид. Tiguan е оборудван серийно с широка гама от асистенти за шофиране: В допълнение към "Side Assist" (асистент за смяна на лентата), "Front Assist" (система за аварийно спиране), "Lane Assist" (асистент за поддържане на лентата) и "Rear View" (камера за обратно виждане), гамата от базови асистенти ще включва и автоматичното разпознаване на пътни знаци. Освен това ще има множество допълнителни системи, сред които „Trailer Assist“ (асистент за маневри с ремарке) и "Park Assist Pro" (чрез приложение за автоматично паркиране и потегляне назад, което водачът може да управлява отвън чрез смартфон). 

Подобрения във вътрешния дизайн

Освен външните промени, новият Tiguan ще предложи и подобрения във вътрешния си дизайн. Очаква се кабината да бъде по-просторна и комфортна, с по-голям багажник и модерни технологии за развлечение и свързаност. Потребителите ще могат да се насладят на голям мултимедиен екран, съвместимост със смартфони и много други иновации.

Интериор на новия Tiguan

Подобрена производителност и мощност

С новия Tiguan, Volkswagen ще предложи и подобрено ниво на производителност и мощност. Очаква се автомобилът да бъде оборудван с нови двигатели, които ще осигурят по-добра икономия на гориво и по-висока мощност. Това ще позволи на потребителите да се насладят на по-динамично и ефективно шофиране. Автомобилът ще бъде предлаган в Plug-in хибридна версия с електрически пробег от около 100 км, разкрива Томас Шефер в своя LinkedIn профил, главен изпълнителен директор на марката Volkswagen.


Разнообразие от модели и опции

Както винаги, Volkswagen ще предложи голямо разнообразие от модели и опции за новия Tiguan. Потребителите ще могат да избират между различни версии и конфигурации, които отговарят на техните нужди и предпочитания. От базови модели до по-луксозни издания, новият Tiguan ще предложи нещо за всекиго.

Повече място за багаж в Tiguan

Дължината на новия Tiguan се е увеличила с около три сантиметра. Височината, широчината и междуосието остават почти идентични с предходните. Обемът на багажното отделение на новото поколение показва колко добре е оползотворено пространството: въпреки че SUV моделът е с минимални разлики по размер, обемът на багажното отделение е увеличен с цели 37 литра до 652 литра.

Новият тигуан багажник

Заключение

Новият Volkswagen Tiguan е един от най-очакваните автомобили на марката и със сигурност ще бъде голям хит на пазара. С подобренията в дизайна, комфорта и производителността, новият Tiguan ще предложи на потребителите най-доброто от марката Volkswagen. Очаквайте го през 2024 година и бъдете готови да се насладите на едно невероятно шофиране благодарение на естественото интуитивно управление с новото поколение, допълва Шефер. До тогава открийте всички наши предложения за употребявани автомобили Tiguan ТУК.

 

Източници:

language compare-large searchagent up car-favorit foreward ucid back share magnifier