Какъв ще е следващият употребяван Volkswagen Golf, който ще си купите?

01.12.2023

За никого не е тайна, че предимствата при покупка на употребяван автомобил от официален дилър са големи. При избор от програмата FirstClass се възползвате от гарантиран пробег, който е по-малък от 25 000 км, възраст до 18 месеца, удължена гаранция, професионален технически и визуален преглед, гаранция, осигуряваща смяна на избрания автомобил в рамките на една седмица, възможност за замяна на Вашия употребяван срещу автомобил FirstClass и не на последно място изгодни предложения за финансиране.

Preview Image of Какъв ще е следващият употребяван Volkswagen Golf, който ще си купите?

Ще разгледаме най-популярния модел на Volkswagen както у нас, така и в останалите държави в Европа – Golf, и ще Ви дадем няколко съвета.

Много е важно, преди да се спрете на дадена версия, първо да си отговорите на няколко важни въпроса:

За какво ще ползвам новия си автомобил: предимно за градско шофиране или ще пътувате повече километри в извънградски условия?

- Трябва ли ми голям багажник?

- Колко души ще се возят най-често?

- Ще използвам ли често новия си Golf на места, в които задвижването на четирите колела е от реално значение?

- Ще се възползвам ли максимално от допълнително оборудване като навигация, системи, подпомагащи паркирането, и др.?

След като си отговорите на тези въпроси и въведете избора си в търсачката, е добре да се запознаете и с тенденциите на пазара с употребявани коли. За да Ви помогнем да направите най-добрия избор от предлаганите в Das WeltAuto автомобили, ще отговорим на тези въпроси с реална статистика от наличните автомобили при дилърите ни.

Дизел: Моделите от различните поколения на Golf, подходящи за дълги пътувания и голям годишен пробег и висока остатъчна пазарна стойност, са тези, оборудвани с богат избор на дизелови двигатели. Ако имаш нужда точно от такъв автомобил с нисък разход на гориво, то дизеловите версии ти дават най-голям шанс да намериш мечтания Golf.

Бензин: Моделите Golf с бензинови двигатели са под 20% от наличните в Das WeltAuto и това показва как се движи пазарът. Въпреки този факт те са идеални за хора, шофиращи предимно в градски условия и ползващи автомобила извън града само за ходене на почивки. Бензиновите версии на Golf заслужават Вашето внимание и те чакат в шоурума да ги тествате. По-тихата работа за много хора е предимство, а постоянното намаляване на разхода доведе до внедряването на система за изключване на два от цилиндрите, когато не е необходима от пълната мощност на автомобилите от този модел. Така разходът значително намалява , а конкуренцията с дизеловите им братя става много оспорвана.

Електрическо задвижване: Тепърва предстои електромобилите, и в частност eGolf, да заемат по-голяма част от пазарния дял. С подобряването на технологиите и увеличаването на пробега им все повече хора се замислят за тази алтернатива. Предлаганите електромобили в търсачката на Das WeltAuto се увеличават постепенно и вече всеки, който реши да избере електрическото задвижване, може да го направи, като избере своя селектиран e-Golf, и то с гаранция.

Plug-in хибридно задвижване: Основната разлика с електромобилите е по-големият автономен пробег, който дава възможност за по-дълги пътувания със зареждания на бензин. Ниският им разход ги прави добра алтернатива на дизеловите версии на Golf. Golf GTE Ви дава сериозна мощност от 150 kWh, или 204 кс, с което демонстрира много добра динамика с минимален разход. Golf GTE и Plug-in хибридната технология комбинира турбо-бензинов двигател с високо оборотен електрически двигател. В зависимост от ситуацията, двата двигателя могат да се ползват оптимално – всеки индивидуално или комбинирано. Заповядайте на тест драйв, за да се убедите сами.

Автоматична скоростна кутия: Повечето налични версии на Golf в Das WeltAuto са оборудвани с автоматични скоростни кутии.

Механична скоростна кутия: От горе представената информация става ясно, че за моделите с механични скоростни кутии остават 40%. Разликата не е толкова голяма и изборът в крайна сметка се решава предимно от личните Ви предпочитания.

4MOTION задвижване на четирите колела 4х4: Предното предаване при Golf преобладава и едва около 5% от моделите в Das WeltAuto се предлагат с 4MOTION задвижване. Въпреки това, ако проходимостта и сигурността при всякакви условия и сезони е от съществено значение за Вас, научете разликите между SUV и кросоувър и вземете информирано решение при следващия си избор на автомобил със задвижване 4х4.

language compare-large car-favorit searchagent up foreward ucid back share magnifier