„Das WeltAuto“ е международна марка на концерна Volkswagen AG. Предметът на дейност на марката е търговия с употребявани автомобили. Volkswagen AG е първия концерн, който въвежда единна световна марка за продажба на употребявани автомобили. Основната цел е унифицирането в световен мащаб на този вид търговска дейност в оторизираната дилърска мрежа на марките, произвеждани от концерна. Както като модерна търговска визия, така и като качество и многообразие на услугите.

Експанзията на Das WeltAuto, освен цяла Европа, обхваща вече и Китай, САЩ, Австралия, Сингапур, Индия, Русия и много други страни.

Притежател на правата за България е Порше БГ ЕООД . Правата за ползване се преотдават единствено на сертифицирани дилъри, като за такава сертификация могат да кандидатстват единствено оторизираните дилъри на Volkswagen и Audi в България.

Целта на въвеждането на марката Das WeltAuto в България е да се отговори на нуждите и желанията, както на настоящите, така и потенциални клиенти на Volkswagen и Audi. На настоящите ще бъде предложена една изключително улеснена процедура по изкупуването и замяната на настоящия им автомобил с нов, а на потенциалните ще може да се предостави възможност за избор както на нов, така и на гарантирано добър употребяван автомобил.

Стандартите на марката гарантират избор от качествени, сертифицирани употребявани автомобили с ясни произход и история, реален пробег и в добро техническо състояние и външен вид. Систематизираната документация е прозрачна и достъпна за всеки потенциален клиент. Всички автомобили минават щателен технически преглед по стандартизиран протокол, включващ 75 позиции, които покриват всички детайли. В чек листата е включена проверка на: купе, каросерия, двигател, скоростна кутия, електроника, окачване, силово предаване, както и тестово шофиране от сервизен инженер.

На база на този протокол се извършват належащите ремонти, ако има такива, така че на клиента да се предаде гарантирано добър и сигурен автомобил. Такъв автомобил нашите клиенти получават с гаранция от 6 месеца, без тя да се заплаща допълнително.

Основния контингент автомобили са, такива изкупени от наши клиенти, върнати от лизинг автомобили на Volkswagen Leasing/ Audi Leasing- Германия, тестови автомобили на дилърската ни мрежа, както и служебни на Порше БГ. Преобладаващата възраст на автомобилите е до 7 години с пробег до 200 000 км, Всички автомобили са в много добро, за възрастта си, състояние.

Автомобилите могат да бъдат финансирани от Порше Лизинг. Фирмата предлага едно от най-добрите предложения в България относно съотношението възраст на автомобила и срок на финансиране- до 9 години общо. А Порше Иншурънс Брокер работи с всички водещи застрахователи в България, и предлага завършен цикъл на покупката с необходимите застраховки.

Програмата Сервиз 4+, предоставя финасово разумни и качествени услуги за сервизна поддръжка с качествени оригинални части в оторизираната сервизна мрежа на марките Volkswagen и Audi.